tom A-Tjak - Muzikaal leider

De klassieke of Spaanse gitaar bespelen doe je niet zo 1-2-3. Gelukkig biedt Tom A-Tjak als gitaarleraar de helpende hand. Zie hiervoor ook zijn website: gitaarlesridderkerk.nl

 

Na het zien en uiteraard ook horen van gitarist John Williams op de televisie was Tom op jonge leeftijd gegrepen door de klanken van de klassieke gitaar. Het rijtje gitaarhelden werd in de loop der tijd uitgebreid met David Russell die momenteel alle concertpodia van de wereld bezoekt en daar concerten geeft. Tom gaf aan dat David werk van J.S. Bach naar gitaar heeft geschreven en zodoende toegankelijk heeft gemaakt voor gitaarspelers. Ook gitarist/componist Roland Dyens geeft Tom inspiratie.

 

Tom kwam na de studie aan het conservatorium te Hilversum in Ridderkerk terecht vanwege het contact met Jan Stolk en Ernst Rijkée. Deze twee heren waren bezig met een uniek project: groepsles op basisscholen (buiten schooltijd). De cursist heeft de vrijheid om zelf een instrument te kiezen en krijgt dat ter leen. Dat sprak Tom aan en zo werd hij gitaarleraar in Ridderkerk.

 

Bron: http://www.oogopridderkerk.nl