Willemijn ketting

Mijn naam is Willemijn Ketting en ik speel sinds mijn tiende gitaar. Mijn passie voor het bespelen van de gitaar is dus eigenlijk al ontstaan op de basisschool. Na de oriëntatiecursus gevolgd te hebben in groep 5, was voor mij de keus al snel gemaakt. Gitaar! Wat mij toentertijd zo aansprak in de gitaar durf ik niet meer te zeggen, maar waarom ik het instrument ben blijven waarderen weet ik wel. Het fantastische aan de gitaar is dat je tegelijkertijd zowel de melodie als de begeleiding als de basso continuo kunt vertegenwoordigen in slechts één muziekstuk. De gitaar is in feite een orkest op zichzelf en die veelzijdigheid is iets wat je maar bij weinig andere instrumenten aantreft.

 

Daarnaast ben ik de theorie en het ontstaan van muziekstukken steeds meer gaan appreciëren. Dit mede dankzij mijn muziekdocent Tom A-Tjak van wie ik meer dan 10 jaar les heb gehad. Door de achtergrond van stukken te bestuderen, kun je stukken beter in de context plaatsen waarin ze geschreven zijn. Op die manier kun je stukken laten herleven en zo mooi mogelijk interpreteren.

Natuurlijk is dat als soloartiest al geweldig om te doen, maar om dit met gelijkgestemden te doen, verdubbelt het plezier zeker. Het tilt de muziek voor mij naar een hoger niveau omdat je niet alleen je eigen partij in de vingers moet hebben, maar ook moet kunnen luisteren naar en anticiperen op de overige partijen.

 

Voor mij is Ripasso daar het ideale ensemble voor. Ik hoop dan ook nog veel muzikale hoogtepunten met u en dit ensemble mee te maken! 

 

gallery/willemijn